Welkom

 

2 Juli 2001. ‘’Mevrouw, wat heeft u mooie schoenen.’’ Dit zei ik toen ik als driejarig meisje met mijn moeder over straat liep. Als klein meisje wilde ik ook altijd al graag de mooiste jurkjes aan en de leukste armbandjes om, maar de jurkjes waren ’s avonds groen van de bomen en de armbandjes was ik kwijt. Vandaar dat ik op een verjaardag een doos met kralen kreeg en ik begon te rijgen. Ik vond dit zo leuk om te doen dat ik er met Koninginnedag helemaal klaar voor zat. Al snel verruilde ik mijn kleedje voor een stand en daardoor verkocht ik steeds meer. Ik moest voortaan mijn kralen inkopen bij de groothandel in plaats van bij de Xenos.

Rond mijn vijftiende wilde ik graag meer sieraden gaan verkopen. Ik had alleen geen idee waar ik moest beginnen. De zomer daarna kwam er een advertentie voorbij van een Project voor jongeren tussen de 15 en 22 jaar om hen te helpen een eigen bedrijfje op te bouwen: Zomerondernemer. Je kreeg een startkapitaaltje, begeleiding, workshops van o.a. de bank, de KVK en de belastingdienst. Eindelijk kreeg ik de handvatten die ik nodig had om mijn webwinkel op te bouwen. (Voor meer informatie over dit geweldige project, kijk op www.zomerondernemer.nl).
Door de webwinkel werd mijn ‘bedrijfje’, By Lara, steeds professioneler en ik ging meer verkopen dan alleen zelfgemaakte sieraden. Het enige nadeel van een webwinkel vond ik: geen gehoor is goed nieuws. Dus met een webwinkel hoor je eigenlijk alleen iets van je klant als er iets niet goed is gegaan. Daarom vond ik het al snel het allerleukste om op braderieën en fairs te staan met mijn spullen. Het is zo gaaf als klanten met een grote glimlach weglopen met een goedgevuld tasje waarin jouw zelfgemaakte sieraden zitten. Dat is voor mij de kick van het ondernemen.

Deze kick wilde ik eigenlijk altijd ervaren en zo zijn de eerste ideeën over TUT ontstaan. Na mijn VWO wilde ik koste wat het kost mijn winkeltje opzetten. Zakken of slagen, TUT zou er komen! Helaas zult u me in de winkel regelmatig schoolwerk zien doen. Maar dat maakt niets uit, want ‘She who dares, wins!’. Dit is dan ook de quote van TUT geworden.

 

Ik ben Lara Stroes en ik nodig u van harte uit om eens de sfeer van TUT te komen ervaren.  

 

 

 

 


 

 

© 2014 - 2017 TUT | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel